image Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και τον δημοσιογράφο Α. Σρόιτερ image Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ALPHA με τους δημοσιογράφους Δ. Βερύκιο & Σ. Λάμπρου

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA TV με τον δημοσιογράφο Α. Σρόιτερ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα νέο τοπίο, σε μια νέα πολιτική συνθήκη. Έχουμε μια νίκη της ΝΔ και μια ετυμηγορία του ελληνικού λαού την οποία λαμβάνουμε πάρα πολύ σοβαρά υπόψιν. Μελετούμε το αποτέλεσμα και προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε το μήνυμα που ο ελληνικός λαός μας έστειλε.
 
Διότι ο ελληνικός λαός έχει περάσει πάρα πολλά τα τελευταία 8 χρόνια. Είναι απολύτως εύλογο και φυσιολογικό μια κυβέρνηση που υλοποιεί πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής να υπόκειται σε φθορά και να προκαλεί και τη δυσαρέσκεια τμήματος των πολιτών. Νομίζω ότι ένας από τους κύριους λόγους που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα ήταν η μνημονιακή συνθήκη που αναγκαστήκαμε να διαχειριστούμε η οποία, επί της ουσίας, οδηγούσε και σε συγκεκριμένες επιλογές.
 
Όταν τον Ιανουάριο του 2015 αναλάβαμε, το 30% του ελληνικού λαού βρίσκονταν απολύτως αποκλεισμένο από την ασφάλιση, από την υγεία, από τη δυνατότητα να έχει έστω και το στοιχειώδες εισόδημα. Επιλέξαμε τότε ως κύρια προτεραιότητά μας να στηριξουμε ακριβώς αυτό το τμήμα του πληθυσμού ώστε να μπορέσουμε να το επαναφέρουμε σε μια βιoτική κατάσταση η οποία θα είναι στοιχειωδώς αξιοπρεπής.
 
Όμως δεν καταφέραμε ταυτόχρονα να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τη μεσαία τάξη. Με δεδομένους τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που υπήρχαν από την Συμφωνία του Αυγούστου του 2015 καταφέραμε μονάχα να τις σταθεροποιήσουμε. Αυτό φαίνεται πως στοίχισε πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Και η στιγμή που αφήσαμε πίσω μας εκείνη την περίοδο, δηλαδή η στιγμή της εξόδου από τη μνημονιακή επιτροπεία, είναι πάρα πολύ κοντά. Μέσα σε αυτούς τους 6-8 μήνες που η ελληνική κυβέρνηση έχει εκκινήσει την προσπάθεια της δημοσιονομικής επέκτασης δεν είναι εφικτό οι ζωές των ανθρώπων να επηρεαστούν με καταλυτικό τρόπο. Ναι μεν οι δείκτες της οικονομίας πλέον δείχνουν την ανάκαμψή της όμως δεν έχει ακόμη προλάβει να παράξει τα θετικά της αποτελέσματα για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
 
Ωστόσο το κρίσιμο αυτή τη στιγμή είναι ότι ένα 24% των πολιτών θεώρησε ότι αξίζει να υποστηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμά του. Για τις πολιτικές επιλογές στήριξης του κοινωνικού κράτους και επαναρρύθμισης της αγοράς εργασίας. Αυτή είναι η βασική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή και ενωμένος κι αποφασισμένος να υπερασπιστεί ιδέες, προγράμματα, πεπραγμένα αλλά και στρατηγικό σχέδιο, θα δώσει τη μάχη των εθνικών εκλογών. Και νομίζω πως έχουμε τη δυνατότητα να επιτύχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και να καταφέρουμε να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά την ευρωκάλπη.
 
Στις 10 Ιουνίου λοιπόν ο ΠΘ θα επισκεφθεί τον ΠτΔ και θα του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής έτσι ώστε η πορεία της οικονομίας να μην διαταραχθεί μέσα από μια μακρά εκλογική περίοδο. Η απόφαση του ΠΘ είναι οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου και αυτό γιατί δεν επιθυμούμε να διαταραχθεί κατά κανέναν τρόπο η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων που τελειώνει στις 2 Ιουλίου. Η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις αρμοδιότητές της και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές συντεταγμένα.

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ

ΣΡΟΪΤΕΡ: Επιστρέφουμε στην πολιτική επικαιρότητα για να δούμε τώρα μια αποτίμηση του αποτελέσματος, αλλά και τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα. Μαζί μου, εδώ στο στούντιο, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος. Καλησπέρα, κύριε υπουργέ. Θυμάμαι ότι ήμασταν Πέμπτη, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, εδώ μαζί. Τότε είχατε κάνει μια εκτίμηση που μιλούσαμε για το εκλογικό αποτέλεσμα. Μου είχατε πει, νίκη ή τουλάχιστον ντέρμπι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι εδώ έχουμε δύο ενδεχόμενα, τώρα να τα πούμε έξω από τα δόντια. Ή δεν λέγατε την αλήθεια εκείνη την ημέρα ή δεν είχατε επαφή, όπως φαίνεται, με την κοινωνία και την πραγματικότητα ως κόμμα από ένα σημείο και μετά, γιατί η διαφορά ήταν πολύ-πολύ μεγαλύτερη.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κοιτάξτε, δεν νομίζω, κύριε Σρόιτερ, ότι κανένας είχε προβλέψει αυτό το αποτέλεσμα, τουλάχιστον στην έκταση που πήρε η διαφορά. Νομίζω ότι πριν από τις εκλογές το κάθε κόμμα, ο καθένας ο οποίος συμμετέχει στην πολιτική αντιπαράθεση, κατεβαίνει για να κερδίσει, κατεβαίνει για να δώσει τη μάχη. Και στη μάχη δεν πας με ηττοπάθεια, πηγαίνεις με ψηλά το κεφάλι, πηγαίνεις με όλες σου τις δυνάμεις για να επιτύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτήν τη στιγμή, έχουμε μία νέα πολιτική συνθήκη. Έχουμε μια κατάσταση, μία νίκη της Νέας Δημοκρατίας και μία, αν θέλετε, ετυμηγορία του ελληνικού λαού, την οποία εμείς πρέπει να τη λάβουμε και τη λαμβάνουμε πάρα πολύ σοβαρά υπόψη. Μελετάμε το αποτέλεσμα αυτό, προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε το μήνυμα που μας έστειλε ο ελληνικός λαός και σεβόμαστε απολύτως τόσο τους πολίτες, οι οποίοι επέλεξαν να στηρίξουν σε αυτήν τη μάχη των ευρωεκλογών τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αλλά και την ίδια στιγμή σεβόμαστε και όλους τους υπόλοιπους πολίτες που έκαναν διαφορετικές πολιτικές επιλογές. Αυτήν τη στιγμή, η συνθήκη είναι εντελώς διαφορετική. Πλέον, έχουμε μπροστά μας τη μάχη των εθνικών εκλογών…

ΣΡΟΪΤΕΡ: Θα μου πείτε τι έχουμε μπροστά μας. Θα δεχόμουν απόλυτα αυτό που λέτε, ότι πραγματικά πιστεύατε στη νίκη και πραγματικά δίνατε αυτήν τη μάχη, αν δεν είχαμε τις δημοσκοπήσεις όλο αυτό το διάστημα, έναν χρόνο τώρα, κύριε εκπρόσωπε, οι οποίες δημοσκοπήσεις έδιναν μία ευρεία διαφορά στη Νέα Δημοκρατία. Και εκεί είχατε δύο επιλογές ως παράταξη. Η μία είναι να διαβάσετε αυτές τις δημοσκοπήσεις ως εργαλεία, να τις αξιολογήσετε και να διορθωθείτε, αν θέλετε, βλέποντας πάνω-κάτω και πού κινείται η κοινωνία και η άλλη ήταν να τις καταγγείλετε, να τις πετάξετε, να μιλήσετε για μαϊμού δημοσκοπήσεις. Νομίζω ότι εκεί κάπου χάθηκε η μπάλα, αν συμφωνείτε μαζί μου. 

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Kύριε Σρόιτερ, θα σας πω το εξής. Νομίζω ότι πράγματι εκεί υπήρξε ένα πρόβλημα από τη δική μας μεριά, με την έννοια την εξής όμως. Δεν νομίζω ότι ήταν μία ανορθολογική συμπεριφορά από την πλευρά τη δική μας και θα σας εξηγήσω γιατί. 

ΣΡΟΪΤΕΡ: Είχατε άλλες δημοσκοπήσεις, δικές σας;

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, επιτρέψτε μου να σας πω.

ΣΡΟΪΤΕΡ: Ναι, για να καταλάβω.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μέχρι το 2015 και για περίπου πέντε χρόνια οι δημοσκοπήσεις είχαν πέσει έξω ως προς την πρόβλεψη των πολιτικών αποτελεσμάτων και ως προς την επιρροή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ως προς τις εκλογικές διαφορές οι οποίες υπήρχαν και τον Ιανουάριο του 2015, αλλά κυρίως στο δημοψήφισμα και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου το 2015. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε, όπως σας ξαναείπα, σε ένα νέο τοπίο το οποίο πρέπει να το αποκωδικοποιήσουμε, πρέπει να συζητήσουμε για το μήνυμα το οποίο έστειλε ο ελληνικός λαός και νομίζω ότι αυτό είναι το κρίσιμο και το ουσιώδες σε αυτήν τη φάση.

ΣΡΟΪΤΕΡ: Ωραία, για να το κλείσουμε αυτό τότε. Επειδή το διαβάζω και είναι καλό να δώσετε και εσείς ως εκπρόσωπος μία απάντηση. Είχατε άλλα δεδομένα εσείς ως κόμμα και ως κυβέρνηση; Είχατε άλλες δημοσκοπήσεις; Υπάρχουν ευθύνες, όπως λένε στελέχη σας, σε ανθρώπους που ήταν κοντά στον πρωθυπουργό και του έδιναν άλλη εικόνα για το τι πραγματικά θα ψηφίσει ο κόσμος;

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ δεν πρόκειται να μπω σε μία συζήτηση, η οποία, κατά τη γνώμη μου, πυροδοτείται από κέντρα αλλότρια. Εγώ δεν έχω αυτήν την εικόνα. Υπήρξαν οι δικές μας προσπάθειες, οι οποίες έγιναν συλλογικά, υπήρχαν οι εκτιμήσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, οι οποίες έγιναν συλλογικά και δεν νομίζω ότι σε αυτήν τη φάση έχει κανένα νόημα να αποδίδονται από τον οποιοδήποτε προσωπικές ή ειδικές ευθύνες. Εδώ υπάρχει ένα πολιτικό αποτέλεσμα το οποίο πρέπει να το αξιολογήσουμε πολιτικά. Αλλά, ξέρετε, στις νίκες οι γονείς είναι πολλοί, στις ήττες οι γονείς είναι λίγοι. Εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι σε μία συνθήκη, όπου ενωμένος και αποφασισμένος να υπερασπιστεί ιδέες, προγράμματα, πεπραγμένα, αλλά και στρατηγικό σχέδιο, θα δώσει τη μάχη των εθνικών εκλογών. Και νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να επιτύχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την ευρωκάλπη.

ΣΡΟΪΤΕΡ: Για να το πετύχετε, βεβαίως, αυτό πρέπει να αλλάξετε αυτά για τα οποία σας καταψήφισε ο κόσμος και πρώτα απ’ όλα να τα αναγνωρίσετε, φαντάζομαι. Άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει «πήραμε το μήνυμα». Ποιο είναι, λοιπόν, το μήνυμα που πήρατε; Ποια λάθη κάνατε; Τα αναγνωρίζετε – εάν τα έχετε αναγνωρίσει έως τώρα – και πρέπει να τα διορθώσετε;

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω ότι ένας από τους κύριους λόγους που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα ήταν μία πολιτική συνθήκη την οποία αναγκαστήκαμε να διαχειριστούμε, η μνημονιακή συνθήκη που επί της ουσίας οδηγούσε σε συγκεκριμένες επιλογές. Δηλαδή, όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2015 βρισκόμασταν στο επίκεντρο μίας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης. Ένα 25%, 30% του ελληνικού λαού βρισκόταν απολύτως αποκλεισμένο από την ασφάλιση, από την υγεία, από τη δυνατότητα να έχει έστω και το στοιχειώδες εισόδημα. Μέσα στους έντονους δημοσιονομικούς περιορισμούς που υπήρχαν μετά τη συμφωνία του Αυγούστου το 2015 επιλέξαμε, ως κύρια προτεραιότητά μας, να στηρίξουμε ακριβώς αυτό το τμήμα του πληθυσμού για να μπορέσουμε να το επαναφέρουμε σε μία βιοτική κατάσταση, η οποία θα είναι στοιχειωδώς αξιοπρεπής. Θυμάστε τις εικόνες που βλέπαμε στους δέκτες των τηλεοράσεων από το 2010 μέχρι το 2015, όπου υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι που αναζητούσαν ακόμα και τροφή στους κάδους απορριμμάτων. Άρα λοιπόν, είχαμε να διαχειριστούμε αυτήν την κατάσταση. Πράγματι, με δεδομένους τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που υπήρχαν από τη συμφωνία του Αυγούστου δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Σταθεροποιήσαμε, όμως, τη μεσαία τάξη. Αυτό φαίνεται ότι στοίχισε πολιτικά στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Και, επίσης, το γεγονός ότι η στιγμή της εξόδου από τη μνημονιακή επιτροπεία είναι πάρα πολύ κοντά και η ανάκαμψη της οικονομίας είναι κάτι το οποίο έχει έρθει το τελευταίο διάστημα στην επιφάνεια, δεν έχει ακόμα προλάβει να παράξει θετικά αποτελέσματα για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δηλαδή, από τη μία μεριά υπάρχουν οι δείκτες της οικονομίας που πράγματι δείχνουν την οικονομική ανάπτυξη και την οικονομική ανάκαμψη, από την άλλη μεριά όμως αυτά τα αποτελέσματα δεν έχουν προλάβει να φανούν και νομίζω ότι δεν είναι και εφικτό μέσα σε έξι-οκτώ μήνες όπου έχει εκκινήσει αυτή η προσπάθεια της δημοσιονομικής επέκτασης από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης να επηρεαστούν οι ζωές των ανθρώπων με καταλυτικό τρόπο. 

Επομένως, ο ελληνικός λαός έχει περάσει πάρα πολλά αυτά τα οκτώ χρόνια. Είναι απολύτως φυσιολογικό, είναι απολύτως εύλογο μία κυβέρνηση η οποία υλοποιεί πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής – ως προς αυτό δεν κρυφτήκαμε ποτέ – να υπόκειται και σε φθορά, να προκαλεί και τη δυσαρέσκεια κάποιου τμήματος των πολιτών. Ωστόσο, το κρίσιμο αυτήν τη στιγμή είναι ότι υπήρξε ένα 24% των πολιτών που πραγματικά θεώρησε ότι αξίζει να στηρίξει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α για το πρόγραμμά του, για τις πολιτικές επιλογές στήριξης του κοινωνικού κράτους και επαναρρύθμισης της αγοράς εργασίας και νομίζω ότι αυτή είναι και η βασική δύναμη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, η βασική μας δύναμη αυτήν τη στιγμή.

ΣΡΟΪΤΕΡ: Ωραία, εγώ αναρωτιέμαι βεβαίως, αυτό που δεν πρόλαβε να καταλάβει ο κόσμος σε έξι μήνες, πως θα το καταλάβει στις επόμενες σαράντα ημέρες. Αλήθεια, γιατί εκλογές στις 7 Ιουλίου, μπορούσατε και στις 30. Διαβάζω, ένας από τους λόγους, στην αντιπολίτευση κυρίως, ότι θέλετε να προλάβετε να διορίσετε και την ηγεσία της δικαιοσύνης. Υπάρχει άλλος λόγος που πάμε στις 7 Ιουλίου;

 

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, κατ’ αρχάς θα σας πω το εξής. Η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι πράγματι οι εκλογές να γίνουνε στις 7 Ιουλίου και αυτό σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με το γεγονός ότι δεν επιθυμούμε να διαταραχτεί κατά κανένα τρόπο η διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων που, όπως γνωρίζετε, τελειώνει στις 2 Ιουλίου. Είχε γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας και συμφώνησαν ότι πράγματι, το ορθότερο σε αυτή τη φάση είναι να προχωρήσουμε σε εκλογές στις 7 Ιουλίου. Τώρα όσον αφορά το ζήτημα της δικαιοσύνης, το οποίο από ότι έχω καταλάβει πυροδοτείται ως συζήτηση από τη μεριά του κυρίου Βενιζέλου αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, θα σας πω το εξής. Η κυβέρνηση, είτε στις 30 Ιουνίου αν γίνονταν οι εκλογές, είτε στις 7 Ιουλίου που είναι και η απόφαση του Πρωθυπουργού, καθώς, όπως σας είπα προηγουμένως στις 10/6 ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί, μέσα από μια μακρά προεκλογική περίοδο η πορεία της οικονομίας, η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις αρμοδιότητές της. Η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή…

 

ΣΡΟΪΤΕΡ: Να σας ρωτήσω γι’ αυτό, τί θα ζητήσετε εσείς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θέλω να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, γιατί δεν έχει απαντηθεί. Με τι κυβέρνηση θα πάμε στις εκλογές, κύριε Υπουργέ; Θα ζητήσετε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, θα παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

 

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα.

 

ΣΡΟΪΤΕΡ: Ή θα επικαλεστείτε έναν εθνικό λόγο, όπως επιβάλλεται για να πάμε σε εκλογές πρόωρα;

 

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η διάλυση της Βουλής θα γίνει στη βάση της επίκλησης του γεγονότος ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί η δημοσιονομική και οικονομική πορεία της χώρας, μέσα από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

 

ΣΡΟΪΤΕΡ: Ο εθνικός λόγος είναι η οικονομία δηλαδή.

 

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Επομένως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραίτησης του Πρωθυπουργού. Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει ήδη από την Κυριακή. Μιλάμε για μία κατάσταση εντελώς διαφορετική σε σχέση με το 2015, όπου ξέρετε ότι δεν γινόταν να επικαλεστούμε εθνικό λόγο, που και τότε φυσικά υπήρχε, διότι δεν είχε περάσει ένας χρόνος από τη διάλυση της προηγούμενης Βουλής. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο τότε το 2015 είχαμε επιλέξει την – δεν είχαμε και άλλη δυνατότητα φυσικά με βάση το Σύνταγμα – την δημιουργία υπηρεσιακής κυβέρνησης. Ουδέποτε ένας εν ενεργεία Πρωθυπουργός, εφόσον έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές συντεταγμένα, έχει επιλέξει την λύση της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Το ίδιο κάνανε όλοι οι πρωθυπουργοί όταν…

 

ΣΡΟΪΤΕΡ: Άρα, ανακεφαλαιώνω εγώ, για να το ξεκαθαρίσουμε και να το ακούσει και ο κόσμος. 7 Ιουλίου εκλογές με κυβέρνηση να συνεχίζει το έργο της και με επίκληση εθνικού λόγου την διατήρηση της πορείας της οικονομίας.

 

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ακριβώς αυτή είναι η επιλογή και νομίζω ότι είναι απολύτως εύλογη. Φυσικά στο πλαίσιο αυτής της συνταγματικά προβλεπόμενης διαδικασίας, θα υπάρξουν οι αντίστοιχες αλλαγές των υπουργών, όπως προβλέπεται και όπως συνηθίζεται σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες.

 

ΣΡΟΪΤΕΡ: Άρα, λοιπόν, εδώ θα είμαστε, κύριε Υπουργέ, να τα ξαναπούμε.

 

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εννοώ του υπουργού Εσωτερικών (εκ παραδρομής αναφέρθηκε και σε αλλαγή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δεν προβλέπεται).

 

ΣΡΟΪΤΕΡ: Εδώ θα είμαστε λοιπόν να τα ξαναπούμε αυτές τις σαράντα ημέρες. Καλό αγώνα να σας ευχηθώ και πάλι αφού ξεκινά μια νέα μάχη και να σας ευχαριστήσω πολύ.

 

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Να είστε καλά.

 

ΣΡΟΪΤΕΡ: Να είστε καλά και εσείς.