Monthly Archives : July 2022

Εκδήλωση υποδοχής νέων μελών της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πλατείας Βικτωρίας – Αχαρνών
Χθες το βράδυ στην εκδήλωση υποδοχής νέων μελών της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πλατείας Βικτωρίας – Αχαρνών
Όλο και περισσότεροι σύντροφοι και συντρόφισσες δίνουν μαζικά το παρόν και συστρατεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Η ώρα για την πολιτική αλλαγή πλησιάζει.
Πρέπει να μπει ένα τέλος στο καταστροφικό έργο της κυβέρνησης που γονατίζει την ελληνική κοινωνία
Στο Κόκκινο 105.5
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Έχουν ξεπεραστεί τα όρια της δικαιοκρατικής λειτουργίας. Έχουν ξεπεραστεί τα δημοκρατικά όρια για την ίδια τη λειτουργία της κυβέρνησης, μετά από αυτήν τη συγκλονιστική στην κυριολεξία εξέλιξη, όπου δεν κατεδαφίζει απλώς ένα αφήγημα, στην πραγματικότητα έρχεται και αποδεικνύει ότι όλη η ρητορική και όλη αυτή η σχεδιασμένη διασπορά της θεωρίας ότι υπήρξε σκευωρία σε σχέση με το σκάνδαλο της Novartis ήταν ένα συνειδητό ψέμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε προεξοφλήσει και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.
Μιλούσε για μία συμμορία πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων και δικαστών. Μιλούσε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο . Μιλούσε για την κυρία Τουλουπάκη. Μιλούσε για τον Κώστα Βαξεβάνη. Μιλούσε για τη Γιάννα Παπαδάκου, ότι μηχανορράφησαν, δημιούργησαν και λειτούργησαν με τρόπο εξωθεσμικό για να σπιλώσουν πολιτικά πρόσωπα. Έρχεται το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου. Και πέραν πάσης αμφιβολίας λέει ότι καμία τέτοια σκευωρία δεν υπήρξε. Ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες και όλα όσα κατέθεσαν ήταν απολύτως αξιόπιστοι και ακηδεμόνευτοι στις μαρτυρίες τους και με αυτό τον τρόπο εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ίδιο τον κύριο Μητσοτάκη εκθέτει ανεπανόρθωτα το σύνολο των βουλευτών ή υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι έσπευδαν όλα τα προηγούμενα χρόνια να προεξοφλήσουν τις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίοι παρενέβησαν με ωμό τρόπο στην δικαιοσύνη, οι οποίοι προσπάθησαν μέσω της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης με όλες τις παραθεσμικές αποφάσεις, τις οποίες πήραν, από την απόφαση εξαίρεσης του κ. Πολάκη και εμού μέχρι και την διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μέχρι την πολιτική απόφαση να εμπλέξουν ακόμα και δημοσιογράφους σε όλο αυτό το άθλιο συκοφαντικό ψευδές κατασκεύασμα.
Εκτίθενται λοιπόν με έναν τρόπο ο οποίος πραγματικά θα άφηνε άναυδο οποιονδήποτε δημοκρατικό πολίτη και έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία ότι αναδεικνύεται επίσης ένα τεράστιο έλλειμμα δημοσιογραφίας αλλά και δημοκρατίας. Το γεγονός ότι για όλα αυτά τηρείται σιγή ιχθύος από μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, τα οποία είχαν πρωταγωνιστήσει στη διασπορά της φιλολογίας περί σκευωρίας. Όλα αυτά δεν είναι απλώς θεσμικά ατοπήματα. Είναι μια πραγματική κατρακύλα. Είναι μια ευθεία βολή στο κράτος δικαίου και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημοκρατία, δηλαδή η σχέση μεταξύ των εξουσιών της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας στη χώρα. Και είναι προφανές ότι όλα αυτά δεν θα μείνουν αναπάντητα, όπως δεν θα μείνει αναπάντητο και το γεγονός ότι το βούλευμα με σαφήνεια λέει ότι ο κ. Στουρνάρας απειλούσε τον κ. Μανιαδάκη ότι θα τσακίσει και αυτόν αλλά και όλους εμάς από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μόλις αλλάξει η κυβέρνηση και γίνει πρωθυπουργός ο κος Μητσοτάκης
Στον REAL 97.8

Η κατάρτιση του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκινάει από μηδενική βάση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρώσει την προγραμματική συνδιάσκεψη. Έχουμε τις 5 + 1 προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα από το συνέδριο του κόμματος. Έχουμε μια πολιτική απόφαση που δείχνει την κατεύθυνση. Αντίθετα, αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι οι συγκεκριμένες απτές, άμεσα εφαρμόσιμες δεσμεύσεις που προκύπτουν ακριβώς από τις προηγούμενες επεξεργασίες μας και αφορούν την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, τη στήριξη του μισθού, την επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας και φυσικά φορολογικές πρωτοβουλίες.

Η χώρα έχει τη δεύτερη χαμηλότερη φορολογία στα μερίσματα επί των κερδών και μία από τις υψηλότερες φορολογίες στη μισθωτή εργασία μεταξύ όλων των χωρών του ΟΟΣΑ. Όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να τα δούμε σε μια προγραμματική αντιπαράθεση και με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία μία από τις πρώτες κινήσεις τις οποίες έκανε παρά το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβάρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας ήταν να μειώσει τη φορολογία των κερδών επί των εταιρικών. Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει είναι να μειωθεί η φορολογία στη μισθωτή εργασία. Είμαστε η χώρα με την χαμηλότερη φορολογία επί των διανεμόμενων κερδών, ενώ αντίθετα δεν στηρίζουμε τις επιχειρήσεις να κάνουμε νέες επενδύσεις με μειωμένη φορολογία στα μη διανεμόμενα κέρδη. Χρειάζεται συνολική φορολογική αναδιάρθρωση και ένα πραγματικά προοδευτικό φορολογικό σύστημα στη χώρα και πλέον μπορεί να φροντίσει τα του οίκου της μόνη της. Αυτή τη στιγμή το ζήτημα, με την ακρίβεια να επελαύνει, είναι να ελαφρυνθεί η κοινωνική πλειοψηφία και να κλείσουν πληγές οι οποίες έχουν να κάνουν με την χρόνια φοροδιαφυγή της οικονομικής ελίτ της χώρας, η οποία κάνει πάρτι στην κυριολεξία όλη την περίοδο της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αύξηση της φορολογίας, η οποία έγινε την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ είναι αμελητέα στην κυριολεξία σε σχέση με την επέλαση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2010-2015. Η επιπλέον φορολόγηση, η οποία έγινε την περίοδο 2010 2015 στη μικρή και μεσαία επιχείρηση έφτανε τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνούσε τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Η προηγούμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε σε συνθήκη μνημονίου, σε συνθήκη πολιτικού εκβιασμού, σε συνθήκη διαρκούς απειλής από τη μεριά της τρόικας, της ΕΕ και των ευρωπαϊκών θεσμών σε σχέση με τις αποπληρωμές ενός χρέους που δεν δημιούργησε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιθέτως το δημιούργησαν η Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη τριακονταετία. Αυτό το οποίο μπορεί να γίνει είναι μια γενναία ρύθμιση και διαγραφή χρεών για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.

Τα καταστήματα στις γειτονιές αυτό το οποίο επισημαίνουν καθημερινά είναι ότι το κόστος του ρεύματος έχει τετραπλασιαστεί μέσα στο τελευταίο οκτάμηνο, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν είναι δυνατό να επιβιώσουν. Με την τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση γίνεται ενσωμάτωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια, δηλαδή η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία διάθεση και στρατηγική να συγκρουστεί με τα μεγάλα αρχικά συμφέροντα που καθορίζουν αυτή τη στιγμή την πορεία της ελληνικής οικονομίας και είναι υπεύθυνα για τη μείωση των τιμών, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ενέργεια. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον υψηλότερο ρυθμό στην Ευρώπη. Έχουμε αύξηση του ρεύματος 60%, ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη μεσοσταθμικά η αύξηση είναι 40%. Και ακριβώς επειδή ο Μητσοτάκης είναι δέσμιος αυτών των συμφερόντων ξεπληρώνει γραμμάτια σε αυτά τα συμφέροντα. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου δυνατότητα του να αλλάξει γραμμή πλεύσης και γι’ αυτό τον λόγο είναι πάρα πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές