Monthly Archives : January 2023

Στον Attica στην εκπομπή “Χωρίς Μακιγιάζ”
Έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση για το γεγονός ότι ο Κασιδιάρης και για τον οποίο γίνεται και όλη συζήτηση επί τριάμισι χρόνια στις ελληνικές φυλακές έχει την δυνατότητα να καθοδηγεί το κόμμα του να κάνει τηλεδιασκέψεις, να βγάζει εκπομπές στο youtube και να οργανώνει εν πάση περιπτώσει στην πολιτική του δράση αυτή την εγκληματική πολιτική δράση την οποία έχει.
Όλα αυτά έγιναν με την ανοχή της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα παρανόμως από τον κύριο Κασιδιάρη.
Διότι εγώ δεν ξέρω πάρα πολλούς κρατούμενους να έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, να έχουν πρόσβαση σε υπολογιστές, να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τέτοιου είδους πολιτική προπαγάνδα μέσα από τη φυλακή
Ο λόγος που έχει γίνει αυτό πρέπει να το αναζητηθεί στη Νέα Δημοκρατία που έχει και διάφορους πολιτικούς “εξαδέλφους” του κυρίου Κασιδιάρη στις τάξεις της όπως τον κύριο Βορίδη που ήταν και αρχηγός της νεολαίας της ΕΠΕΝ και διάφορους άλλους
Eπίσκεψη στο Γ.Ν.Α Ιπποκράτειο
Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, απαρχαιωμένες κτιριακές υποδομές, έλλειψη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, είναι ορισμένα μόνο από τα προβλήματα που είδαμε κατά τη σημερινή επίσκεψη μας στο Γ.Ν.Α Ιπποκράτειο.
Η καταστροφική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης πέρα από τη θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας σε θανάτους σε επίπεδο Ευρώπης, οδήγησε στην πλήρη αποδιοργάνωση του ΕΣΥ και την επαγγελματική εξουθένωση του υγειονομικού προσωπικού.
Δεν πρόκειται απλά για διαχειριστική ανικανότητα, αλλά για εμμονική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να μη στηρίξει το ΕΣΥ.
Η ανάγκη για γενναία ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με αύξηση του προϋπολογισμού και προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό είναι μονόδρομος για την επιβίωση του ΕΣΥ.
Για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, αναγκαία η πολιτική αλλαγή.
Στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δ. Αθηναίων
Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να δημιουργήσει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα παντού.
Η ανεπαρκής στελέχωση και συντήρηση, η απουσία ατομικών μέτρων προστασίας και ελεγκτικών μηχανισμών, το ξήλωμα βασικών εργασιακών δικαιωμάτων αποδεικνύουν τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και απαξίωση των υπηρεσιών καθαριότητας στους δήμους, με απώτερο στόχο τη διάλυση και ιδιωτικοποίησή τους.
Οι υπάλληλοι στην καθαριότητα εργάζονται καθημερινά σε συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία τους.
Ο θάνατος της γυναίκας εργαζόμενης στο Δήμο Ξυλοκάστρου πριν λίγες μέρες, επιβεβαιώνει με το χειρότερο τρόπο την αναλγησία της κυβέρνησης.
Καμία ανοχή.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για αξιοπρεπή εργασία με δικαιώματα και ασφάλεια.
Στον ΑΝΤ1 | Καλημέρα Ελλάδα

Δεν κατάλαβε κανείς τελικά αν αυτή ήταν μια κηδεία που είχε ή δεν είχε την οικονομική και οργανωτική στήριξη της πολιτείας.

Αρχικά είχαμε μια ορθή απόφαση σχετικά με την κηδεία ενός ιδιώτη, αλλά από εκεί και πέρα είδαμε συνεδριάσεις υπουργικών επιτροπών με διαρροές σε σχέση με τις λεπτομέρειες της κηδείας. Είδαμε την αναβάθμιση της πολιτικής εκπροσώπησης της κυβέρνησης με παρελάσεις υπουργών και κοινοβουλευτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Είχαμε μια στάση της κυβέρνησης επαμφοτερίζουσα, μια πρακτική επαμφοτερίζουσα και τελικά μια κηδεία επαμφοτερίζουσα. Δεν κατάλαβε κανείς τελικά αν αυτή ήταν μια κηδεία που είχε την οικονομική και οργανωτική στήριξη της πολιτείας. Είδαμε δηλώσεις οι οποίες είναι το λιγότερο εμετικές, όπου αποκαλούσαν τον Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ, ακόμα και βασιλιά.

Η ιστορία της συντηρητικής παράταξης και της Νέας Δημοκρατίας ειδικότερα, είναι δεμένη με αυτό το ελάχιστο τμήμα του ελληνικού λαού. Δεν βούλιαξε δα και το Σύνταγμα. Στην ψηφοθηρική μάχη μεταξύ των φιλοβασιλικών ερειπίων-στελεχών της Νέας Δημοκρατίας δόθηκε ένας αγώνας. Δεν είναι τόσο τα πολιτικά πεπραγμένα του παλατιού, τα οποία είναι καταδικασμένα στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Το γεγονός ότι στον κόσμο το 2023 υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι στο αίμα τους τρέχει μια ουσία που τους διαφοροποιεί από κάποιους άλλους και τους μετατρέπει σε ανώτερα όντα είναι σοκαριστικό και είναι σοκαριστικό να μετατρέπεται σε πολιτικό θέμα.