image Συνέντευξη στον ρ/σ «Αθήνα 9.84» και τον δημοσιογράφο Β. Πάικο image Συνέντευξη στην τηλεόραση του ALPHA και τους δημοσιογράφους Ρ. Τζίμα, Σ. Λάμπρου & Λ. Ιωάννου

Συνέντευξη στον ρ/σ NEWS247 και τον δημοσιογράφο Β. Σκουρή

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με όσα βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, φαίνεται ότι έχει ένα βαθιά ριζωμένο λαϊκό, δημοκρατικό και προοδευτικό ρεύμα και αυτό θα καταγραφεί στις εκλογές της 26ης Μάη οι οποίες θα είναι νικηφορες. Κατεβαίνουμε σε όλες τις εκλογές για να κερδίσουμε.

Ο κος Μητσοτάκης όμως θα πρέπει να δεσμευθεί ότι εφόσον χάσει τις εκλογές της 26ης Μάη τότε δεν θα αποχωρήσει από την ηγεσία της ΝΔ και θα μείνει μέχρι και τις εθνικές εκλογές ώστε να πιει ο ίδιος το πικρό ποτήρι της ήττας του.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Αυτό για το οποίο δεσμεύεται ο κος Μητσοτάκης δεν είναι πια η επιστροφή στο 2014 και στις εποχές των μνημονίων αλλά κάτι σκοτεινότερο: Η επιστροφή στον βαθύ εργασιακό μεσαίωνα του 18ου αιώνα και τη φεουδαρχία. Ο άνθρωπος έχει χάσει πλέον τον έλεγχο και το μέτρο. Νομίζει ότι το κοινό του περιορίζεται μόνο στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στα golden boys.

Είναι εντελώς διαφορετικό να δουλεύουν οι εργαζόμενοι επτά ημέρες και εντελώς διαφορετικό η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Είναι μεγάλο ψέμα τα περί υπογραφής Αχτσιόγλου σε 7ημερες συμβάσεις εργασίας. Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως πρέπει να καταργηθεί το 5νθήμερο. Και τώρα απλώς η ΝΔ επιχειρεί να μαζέψει τα αμάζευτα μετά την «αποκάλυψη» του Προέδρου της.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κρυφή ατζέντα καθώς δηλώνει επίσημα τη θέση του για 7ήμερη εργασία, για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για την επιστροφή του κανόνα του 1:5 στο Δημόσιο.

Ο λαός όμως έχει κατανοήσει την πραγματική στρατηγική της ΝΔ η οποία έχει στο επίκεντρο την κατεδάφιση κεκτημένων αιώνων και θα δώσει απάντηση στις εκλογές.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Η τροπολογία της ΝΔ για το αφορολόγητο αποτελεί μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων καθώς ο Πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει πως δεν θα εφαρμοστεί -όπως δεν εφαρμόστηκε και η περικοπή των συντάξεων.

Απο εκεί και πέρα, τις αποφάσεις και το χρόνο υλοποίησης των ζητημάτων τις παίρνει ο Πρωθυπουργός, όχι το επικοινωνιακό επιτελείο του προέδρου της ΝΔ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται το κοινωνικό κράτος και κάθε φορά που θα δημιουργείται περιθώριο, θα επιστρέφονται στους πολίτες χρήματα τα οποία θα διανέμονται δίκαια.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ κου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΘ

Ο κος Μητσοτάκης επικαλέστηκε ψευδείς ειδήσεις φασιστικών φυλλαδίων και δεν έχει το σθένος να ζητήσει μία συγνώμη. Όλοι ξέρουν ότι πρόκειται για μια απίστευτη, ψευδή είδηση.

Ο κος Μητσοτάκης βρίσκεται σε αδίεξοδο και σε στρατηγική αδυναμία να αντιπαρατεθεί πολιτικά. Βλέπει το ενδεχόμενο της ήττας του να πλησιάζει και θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο ακόμα και αν είναι πολιτικά ανήθικο.

Δεν μπορεί να υπάρξει συμψηφισμός των θιγόμενων προσώπων των οικογενειών των πολιτικών αρχηγών.

Τους πολίτες ενδιαφέρει η χρηματοδότηση της εταιρείας της συζύγου του κ. Μητσοτάκη από μία offshore η οποία φαίνεται πως χρηματοδοτεί και την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Πρόκειται για πατριδοκάπηλες αναφορές. Ο κ. Σαμαράς δεν επηρεάζει πια τις πολιτικές εξελίξεις. Μπορεί να λέει ό,τι θέλει για τη Συμφωνία των Πρέσπών. Το θέμα της ονομασίας ανήκει στο παρελθόν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η χώρα μας επιθυμεί τον διάλογο αλλά είναι ταυτόχρονα έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Διάλογος στη βάση ακατανόητων ρητορικών επιθέσεων δεν μπορεί να διεξαχθεί.

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ

[σε εξέλιξη]