image Στον ΣΚΑΙ στην εκπομπή “Σήμερα” image Στον Action24 “Πίσω από τις γραμμές”

Εισήγηση στην ολομέλεια της Βουλής

– Προσπαθείτε να αποφύγετε τη συνθήκη δημοσιότητας που απαιτεί αυτή η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας. Αν συζητάμε στο Κοινοβούλιο στις 3 το βράδυ, όπως λέει η πρότασή σας, τότε δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα.
– Άκουσα την τοποθέτηση – απάντηση του κ. Γεραπετρίτη. Αφού ο κ. Γεραπετρίτης απήγγειλε Λυσία και μας ευχαρίστησε για την πρόταση δυσπιστίας προσπάθησε στη συνέχεια να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα. Άνοιξε τον ανεμιστήρα και έβαλε μπροστά τη λάσπη.
– Επικαλέστηκε τα δυο στημένα ειδικά δικαστήρια που ξεκίνησαν με διάφορες αδιανόητες κακουργηματικές κατηγορίες και έγιναν πλημμελήματα για παράβαση καθήκοντος και θα δούμε την κατάληξη. Μας είπε για τον Καλογρίτσα, για τη Novartis. Προσπάθησε δηλαδή να παίξει το παιχνίδι του συμψηφισμού και του αντιπερισπασμού με τα διάφορα κατασκευασμένα μυθεύματα των δημοσιογράφων και των παραδημοσιογράφων που παροικούν στο Μαξίμου.
– Μιας και ο κ. Γεραπετρίτης αξιοποίησε τον Λυσία επιτρέψτε μου να αξιοποιήσω τον Χέγκελ. Στη «φαινομενολογία του νου», απαντώντας στον Σέλινγκ, έγραφε πως «στο σκοτάδι όλες οι αγελάδες φαίνονται μαύρες. Δε μπορείς να τις ξεχωρίσεις, είναι ίδιες». Αυτό προσπάθησε να κάνει ο κ. Γεραπετρίτης: να συσκοτίσει, έτσι ώστε να φανούμε όλοι ίδιοι, όπως οι αγελάδες τη νύχτα. Αυτό το παιχνίδι της νύχτας το ξέρει πολύ καλά αυτή κυβέρνηση. Οικοδόμησαν ένα σκοτεινό δίκτυο εκβιασμών και ραδιουργίας που τους κρατά στην εξουσία. Αυτό έχει καταλήξει η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη.
– Ο κ. Γεραπετρίτης δεν τόλμησε να αγγίξει το θέμα για το οποίο κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας, δηλαδή το σκάνδαλο των υποκλοπών. Σε όλη του την τοποθέτηση δεν αναφέρθηκε σε αυτό ούτε μια στιγμή. Έχουμε καταλάβει τι θα κάνετε. Σε όλη τη διαδικασία της συζήτησης για την ψήφο δυσπιστίας δεν πρόκειται να πείτε κουβέντα για τις υποκλοπές διότι είστε ένοχοι. Έχει αποδειχτεί πως η ΕΥΠ εκτός των Ανδρουλάκη και Κουκάκη παρακολουθούσε και τον Υπουργό Ενέργειας, τον κ. Χατζηδάκη.
– Εφόσον η παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη παρατάθηκε τέσσερις φορές και κράτησε ένα χρόνο, τι στοιχεία προέκυψαν για τον Υπουργό; Εφόσον τα στοιχεία που προέκυψαν είναι ακόμα υπαρκτά γιατί ο Υπουργός είναι ακόμα στη θέση του;
– Παρακολουθούσατε ακόμα τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό του ΓΕΣ, τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας και τους πρώην Γενικούς Γραμματείς εξοπλισμών για δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι για τον κάθε έναν από αυτούς έχουν υπογραφεί τουλάχιστον 10 διατάξεις παράτασης από την κ. Βλάχου. Ποια στοιχεία προέκυψαν και υπεγράφησαν αυτές οι παρατάσεις; Και εφόσον προέκυψαν για ποιο λόγο παραμένουν στη θέση τους, όσοι παραμένουν στη θέση τους;
– Παράλληλα είναι επιβεβαιωμένες οι παρακολουθήσεις των Τέλλογλου και Κύρτσου. Κάθε μέρα που περνάει όσα ο κ. Οικονόμου αλαζονικά χαρακτήριζε «μύθους του Αισώπου» επιβεβαιώνονται ένα προς ένα. Δεν υπάρχει ένα δημοσίευμα να έχει διαψευστεί.
– Το καλοκαίρι μας λέγατε για τις επισυνδέσεις των Κουκάκη και Ανδρουλάκη: «Οι επισυνδέσεις είναι νόμιμες από μόνο το λόγο της υπογραφής της κ. Βλάχου». Σήμερα δεν τολμάτε ούτε να ψελλίσετε ότι οι παρακολουθήσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του κ. Χατζηδάκη είναι νόμιμες από μόνο το λόγο της -ανέλεγκτης κατά την ίδια- κ. Βλάχου. Σας ρωτώ: αυτές οι παρακολουθήσεις είναι νόμιμες ή παράνομες;
– Τώρα έρχεται η Κυβέρνηση και πουλάει τρέλα. Λένε πως λειτουργούν κάποια ρυπαρά δίκτυα στην ΕΥΠ που κάνουν τις παρακολουθήσεις. Άρα οι παρακολουθήσεις είναι παράνομες, εφόσον είναι ρυπαρά τα δίκτυα αυτά, δε θα μπορούσαν να είναι νόμιμες. Καταλαβαίνετε τον παραλογισμό στον οποίο μας έχετε μπλέξει;
– Αν ισχύει αυτό το περί ρυπαρών δικτύων που κάνουν τις παράνομες πια παρακολουθήσεις, δε μπορεί παρά να συμμετέχει και η κ. Βλάχου, που υπογράφει αυτές τις παρακολουθήσεις. Κι αναρωτιέται κανείς: γιατί είναι ακόμα στη θέση της; Πώς υπογράφονται οι διατάξεις παρακολούθησης, τις οποίες προωθούν τα ρυπαρά δίκτυα από την κ. Βλάχου, η οποία – κατά τη δική σας ερμηνεία- καθιστά τις παρακολουθήσεις νόμιμες, αλλά τελικά είναι παράνομες;
– Υπάρχει πράγματι ένα ρυπαρό δίκτυο που κάνει παράνομες παρακολουθήσεις κι αυτό έχει αρχηγό τον κ. Μητσοτάκη που ενορχηστρώνει και καθοδηγεί τη λειτουργία τους καταρρακώνοντας το Κράτος Δικαίου, ενώ εξευτελίζει και εργαλειοποιεί τους θεσμούς.
– Ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές πολιτικής υπεράσπισής του που και οι δυο οδηγούν στην παραίτησή του. Η πρώτη είναι να αποδεχτεί πως στην ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του λειτουργούν ρυπαρά δίκτυα που κάνουν παράνομες παρακολουθήσεις και έχουν κάνει σουρωτήρι και το στράτευμα και την κυβέρνηση, εφόσον παρακολουθείται και ο κ. Χατζηδάκης. Άρα, αν δεν το γνωρίζει αυτό ο κ. Μητσοτάκης είναι ανίκανος, δεν κάνει για Πρωθυπουργός, πρέπει να παραιτηθεί. Είναι επικίνδυνος για την Εθνική Ασφάλεια. Αν γνώριζε τις παρακολουθήσεις είναι επικίνδυνος εξίσου γιατί είναι ο ίδιος που καθοδηγεί και ενορχηστρώνει τις παρακολουθήσεις.
– Κανένας λόγος Εθνικής Ασφάλειας δεν υπήρχε. Το μόνο που υπήρχε είναι το ιδιοτελές συμφέρον του κ. Μητσοτάκη να ελέγξει ασφυκτικά την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Αν το κίνητρο του ήταν και οικονομικό θα φανεί. Σας θυμίζω πως όλο αυτό το διάστημα έχουν υπογραφεί συμβάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 15 δις ευρώ, το υψηλότερο κόστος που έχει πληρώσει ποτέ η χώρα από τη Μεταπολίτευση και έπειτα σε μια μόνο θητεία.
– Προσπαθήσατε να συγκαλύψετε το σκάνδαλο. Και μόνο αυτή η προσπάθεια είναι απόδειξη ενοχής. Προσπαθήσατε αλλά αποτύχατε γιατί λειτούργησε η ΑΔΑΕ. Τότε, λοιπόν, τα βάλατε με ένα δημόσιο λειτουργό, πρώην αντιπρόεδρο του ΣτΕ, που είχε το σθένος και την αξιοπρέπεια να κάνει το καθήκον του. Το μόνο που έκανε ο κ. Ράμμος ήταν να τηρήσει το νόμο που εσείς παραβιάζατε, να τηρήσει τις συνταγματικές του υποχρεώσεις, αυτό δηλαδή που δεν έκανε ο κ. Μητσοτάκης.
– Σε αυτή σας την επίθεση στον κ. Ράμμο είχατε το θράσος να βάλετε μπροστά τον αναρμόδιο κ. Ντογιάκο να απειλεί έναν πρώην αντιπρόεδρο του ΣτΕ με ποινές κάθειρξης για υποτιθέμενη τέλεση κακουργημάτων! Μετατρέψατε, δηλαδή, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε εκτελεστικό βραχίονα του εγκληματικού σχεδίου του κ. Μητσοτάκη. Ζόφος!
– Το σκάνδαλο δε σταματά εδώ, περιλαμβάνει και το predator, λαμβάνοντας διεθνείς διαστάσεις. Δεν είναι απλώς ότι διασύρετε τη χώρα με τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Δεν είναι απλώς ότι παρακολουθούνταν 200 άτομα αποδεδειγμένα από στελέχη της ΕΛΑΣ μέσω της ΕΥΠ. Το πρόβλημα είναι ότι έχετε μετατρέψει την Ελλάδα σε κέντρο εμπορίας του predator δίνοντας άδειες από το Υπουργείο Εξωτερικών για να πωληθεί στη Μαδαγασκάρη. Κι από εκεί ποιος ξέρει που μπορεί να έχει φτάσει; Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε κέντρο τέλεσης τέτοιου τύπου εγκληματικών ενεργειών. Παράλληλα μας έχετε καταστήσει και κατασκοπευτικό κέντρο, εφόσον φέρνετε και πράκτορες με τις ευλογίες των ελληνικών αρχών, του οποίους εκπαιδεύεται σε κέντρα της ΕΥΠ!
– Μια άλλη πτυχή των παρακολουθήσεων δεν αφορά μόνο τους 200 -250 που έχετε επισυνδέσει μέσω ΕΥΠ και predator, έχει να κάνει με όλους τους Έλληνες πολίτες. Πρόκειται για το σκάνδαλο majoritas γιατί φαίνεται πως έχετε αξιοποιήσει την εμπειρία σας στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για να χειραγωγείτε τους πολίτες ακόμα και στην εκλογική τους συμπεριφοράς.
– Η ζημιά που έχετε κάνει στην ελληνική δημοκρατία είναι τεράστια διότι δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με την κατάλυση του Συντάγματος και του Κράτους Δικαίου. Έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση που διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό, εφόσον διαρρηγνύει τις ίδιες της προϋποθέσεις του «ζην εν κοινωνία». Στο εξής τα κίνητρα του καθενός από εσάς θα είναι υπό αμφισβήτηση: «Γιατί κάνεις αυτό που κάνεις; Το πιστεύεις ή είσαι εκβιαζόμενος»; Αυτό είναι το ερώτημα που θα κυριαρχεί σε όποια συνεργασία, τροπολογία δικαστικές αποφάσεις κ.ο.κ.
– Πρέπει να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία για να υπερασπιστούμε το στοιχειώδες: τη δυνατότητα να ζούμε σε δημοκρατική κοινωνία κι όχι σ’ αυτό το δυστοπικό, ολοκληρωτικό καθεστώς που έχει δημιουργήσει ο κ. Μητσοτάκης. Και εδώ θα δοκιμαστούμε όλοι, και οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα υπερασπιστείτε το Σύνταγμα και την δική σας πολιτική αξιοπρέπεια ή θα διασύρετε εαυτούς θυσιάζοντας την πολιτική σας αξιοπρέπεια για χάρη του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, του κ. Μητσοτάκη.
Εισήγηση στην ολομέλεια της Βουλής στην συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών