image Στα γραφεία των εργαζόμενων στο Υπουργείο Εργασίας & στη Δημοτική Αστυνομία image Κλιματική αλλαγή & ψηφιακή ανάπτυξη

Εφικτή η αναγκαία ανατροπή στις εκλογές. Το κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται όλο πιο ζεστό στην κοινωνία

Συνέντευξη στον ρ/σ ALPHA989 και τους δημοσιογράφους Δ. Βερύκιο & Σ. Λάμπρου:

Όσο περνάνε οι μέρες το κλίμα στην κοινωνία γίνεται όλο πιο ζεστό για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η αναγκαία ανατροπή μπορεί να είναι και εφικτή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν ανοίγει τα χαρτιά του για το ασφαλιστικό γιατί θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα

Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να ξανά ανοίξει τα χαρτιά του για το ασφαλιστικό, προτιμά να τηρεί σιγή ασυρμάτου, διότι αν το σχέδιό του για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας αποτελέσει επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης αυτές τις τελευταίες μέρες, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, είμαι βέβαιος ότι η ΝΔ θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Ο κ. Μητσοτάκης, σε μια από τις πρώτες ομιλίες του στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ήταν για την επαναφορά της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο και έρχεται να συνδεθεί με την πρόταση που παρουσίασε η ΝΔ, που μιλά για τον δεύτερο πυλώνα των επικουρικών συντάξεων, που για τη ΝΔ χρήζει μεταρρύθμισης, δηλαδή να ανοίξει -στην ουσία- η επικούρηση στις ιδιωτικές εταιρείες, που σημαίνει ότι πλέον οι εισφορές των νέων εργαζομένων θα κατευθύνονται προς ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα κοπεί η ροή προς τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία και αυτό είναι μια βόμβα στα θεμέλια του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και ιδιαίτερα της επικούρησης.

Άκουσα τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα μειωθούν και δεν κινδυνεύουν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις. Και ο κ. Σαμαράς είχε κάνει ανακοινώσεις στο Ζάππειο για το πρόγραμμα της ΝΔ και στη συνέχεια ακολούθησε η «λαίλαπα» του 2012-2014.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία

Λέτε πως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν αφήσει στο «απυρόβλητο» τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Δεν ισχύει καθόλου αυτό. Εμείς με πάρα πολλή καθαρότητα όλο το προηγούμενα χρόνια είχαμε μια πολιτική εξήγηση για την κρίση, η οποία απέδιδε τις ευθύνες εκεί που έπρεπε, δηλαδή σε ένα πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε τη χώρα επί δεκαετίες και οδήγησε στη χρεοκοπία.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Καραμανλής άφησε μια χώρα βυθισμένη μέσα στα χρέη, με 24 δισεκατομμύρια ευρώ έλλειμμα και ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του τότε ΠΑΣΟΚ έκαναν απίστευτα λάθη. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και κατά τη διάρκεια του πρώτου και δεύτερου μνημονίου τη βύθισαν ακόμα πιο βαθιά και στα χρέη και στην ύφεση.

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ

Η ΝΔ έχει 280 εκατομμύρια ευρώ δάνειο και αυτήν τη στιγμή κάνει μια προεκλογική εκστρατεία που μόνο για μία σελίδα στο ίντερνετ, συγκεκριμένα για το You tube, έχει κόστος ένα εκατομμύριο ευρώ. Πραγματικά, θα ήθελα να ακούσω από τους εκπροσώπους της ΝΔ ποιο είναι το κόστος.

Αν, όπως λέτε, μπορεί να έχουν πλούσιους φίλους θα ήταν σκόπιμο να αξιοποιήσουν αυτές τις γνωριμίες για να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, γιατί μέχρι στιγμής τα αποπληρώνει ο ελληνικός λαός.