image Συνέντευξη στην ε/φ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ και τον δημοσιογράφο Γ. Κορωναίο image Συνέντευξη στην ε/φ «ΑΥΓΗ» και τον δημοσιογράφο Σ. Ραπανάκη

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του NEWS247 και τους δημοσιογράφους Β. Σκουρή & Α. Σπανού

Συνέντευξη για:

• Τον προγραμματισμό αποπληρωμής μέρους των χρεών προς το ΔΝΤ που θα μειώσει τη δυνατότητα επιρροής του στην ελληνική οικονομία αλλά και το μεγάλο επιτοκιακό κόστος εξασφαλίζοντας περαιτέρω δημοσιονομικό χώρο που μπορεί να αξιοποιηθεί για πολιτικές ανάπτυξης, κοινωνικής στήριξης και ενίσχυσης των στρωμάτων που έχουν σηκώσει δυσανάλογο βάρος καθόλη τη διάρκεια της κρίσης.
 
• Τον ισχυρό συμβολισμό αλλά και τα πολύ συγκεκριμένα πρακτικά αποτελέσματα αυτής της κίνησης που μπορεί να γίνει ακριβώς επειδή η ελληνική οικονομία έχει πλέον σταθεροποιηθεί, έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της, έχει γυρίσει σελίδα και έχει κάνει τα καθοριστικά βήματα για να αφήσει πίσω της οριστικά και αμετάκλητα την περίοδο της κρίσης και των μνημονίων (το 10ετές ομόλογο κινείται σήμερα στο 3,29% που είναι το χαμηλότερο επιτοκιακό κόστος που έχει σημειώσει το ελληνικό ομόλογο από το 1997).
 
• Την πολιτική και στρατηγική αμηχανία της ΝΔ εξαιτίας της κατάρρευσης του αφηγήματός της περί μη ανάκτησης της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και πιο συγκεκριμένα τα περί της αναγκαιότητας πιστοληπτικής γραμμής και στήριξης της ελληνικής οικονομίας μέσω μιας νέας μνημονιακής συνθήκης.
 
• Την προσπάθεα του κου Μητσοτάκη να βρει λαϊκό έρεισμα με στροφή προς την ακροδεξιά καθώς λαϊκό έρεισμα δεν μπορεί να βρει με το σκληρά νεοφιλελεύθερο πολιτικό πρόγραμμα της ΝΔ που θα ζήλευε και το ΔΝΤ και το οποίο παραπέμπει στην κοινωνική ισοπέδωση και τη διάλυση των εργασιακών, του ασφαλιστικού, του κοινωνικού κράτους.
 
• Το σκάνδαλο Novartis και τη στροφή στην υπερασπιστική γραμμή των κκ Βενιζέλου, Αθανασίου, Γεωργιάδη που πέρασαν από τα περί σκευωρίας και τα περί ανύπαρκτων κατηγοριών στα περί παραγραφής αδικημάτων κρυβόμενοι ουσιαστικά πίσω από μια κατάπτυστη ερμηνεία ενός κατάπτυστου άρθρου.
 
• Τη ρύθμιση των 100 δόσεων προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία που πρόκειται να προωθηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και που σκοπεύει στην ελάφρυνση κοινωνικών στρωμάτων που επιβαρύνθηκαν στην περίοδο της κρίσης.
 
• και άλλα ζητήματα επικαιρότητας