image Ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου image Ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου

Σχόλιο σε δήλωση του Β. Κικίλια

Ο κ. Κικίλιας είτε από ασύγγνωστη άγνοια είτε στην προσπάθειά του να καταστροφολογήσει εκτίθεται. Του εξηγούμε λοιπόν πιο αναλυτικά:

1.Σε ότι αφορά την διεύρυνση της φορολογικής ύλης του διευκρινίζουμε ότι η υπεραπόδοση των εσόδων σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς των θεσμών προήλθε από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ταχύτερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτός είναι και ο δρόμος ώστε προοπτικά να μειωθούν οι φόροι και όχι φυσικά ο δρόμος που γνωρίζει καλά η Νέα Δημοκρατία. Η εκμετάλλευση δηλαδή του κρατικού μηχανισμού για την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων και οι χάρες στους κομματικούς φίλους.

2. Η ΝΔ διαρκώς ψευδόμενη επιμένει στην κριτική περί υπερφορολόγησης. Ο κ. Κικίλιας οφείλει όμως να θυμάται, ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος που είχε συμφωνήσει η καταστροφική κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου για το 2016 και το 2017 ήταν 4,5% του ΑΕΠ. Οι στόχοι της τρέχουσας συμφωνίας είναι 0,5% και 1,75% αντίστοιχα. Επομένως αν δεν είχε μεσολαβήσει η πολιτική αλλαγή και η διαπραγμάτευση του 2015 13 δισ. ευρώ περισσότερα θα έπρεπε να αφαιρεθούν από τους Έλληνες φορολογούμενους σε μια διετία.

3. Αντί να τρομοκρατεί τους πολίτες για δήθεν ενεργοποίηση του δημοσιονομικού κόφτη, όπως έκανε από το Μάιο για να διαψευσθεί παταγωδώς από την πραγματικότητα, θα όφειλε να ακολουθήσει κοινωνικά υπεύθυνη στάση και να πάρει επιτέλους ξεκάθαρη θέση για τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ: Καταδικάζει ή όχι η Νέα Δημοκρατία τις απαιτήσεις για μέτρα 4,5 δισ. ευρώ για το 2019; Ή μήπως στην αγωνία της να δώσει διαπιστευτήρια υποταγής υπόσχεται τόσα και άλλα τόσα σε όσους νομίζει ότι θα εξυπηρετήσουν το καταστροφικό και αδύνατο σχέδιο της;

4. Επίσης, τον συμβουλεύουμε  να είναι πιο φειδωλός όταν μιλά για την εφάπαξ 13η σύνταξη, την οποία αρνήθηκε η ΝΔ – ανεπιτυχώς – σε 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους επειδή το απαίτησαν κάποιοι από τους δανειστές. Υπενθυμίζει το μεγάλο της ατόπημα. Εκτός εάν ο κ. Μητσοτάκης είναι έτοιμος να παραδεχθεί το λάθος του. Η αυτοκριτική εξάλλου δείχνει γενναιότητα.

5.Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις συντάξεις γενικότερα, αφού ο κος Μητσοτάκης  υπερηφανεύεται ακόμη για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, για την οποία είχε δεσμευτεί η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ και η οποία θα οδηγούσε αν εφαρμοζόταν σε μηδενισμό των επικουρικών συντάξεων.

6. Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί νομοθέτηση νέων μέτρων μετά το 2018.

Ο κος Κικίλιας και η ΝΔ βεβαίως δεν ανησυχούν γι αυτό.

Ανησυχούν μήπως κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων και για ακόμη μια φορά διαψευσθούν οι ελπίδες τους για παλινόρθωση.

Θα φροντίσουμε όμως εμείς γι αυτό!