Η πρακτική του συνόλου των Υπουργών της ΝΔ να αυτοθαυμάζονται είτε για τα ζητήματα της οικονομίας, είτε για την αγορά εργασίας, είτε για το προσφυγικό δείχνει μια απίστευτη αλαζονεία της εξουσίας αλλά και μια απόλυτη αναντιστοιχία με την κοινωνική πραγματικότητα. Ο κος Μηταράκης δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του έθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πώς γίνεται η ΝΔ να παρέλαβε τα νησιά με 17.000 ανθρώπους και σήμερα ο αριθμός να υπερβαίνει τους 33.000
Για τις απευθείας αναθέσεις 8,1εκ για την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων στη ΜΑΛΑΚΑΣΑ αλλά και στο Κλειδί αλλά και σχετικά με τις υπόλοιπες απευθείας αναθέσεις (20.000 για υπηρεσίες απομαγνητοφώνησης για την κάλυψη του γραφείου Υπουργού κλπ)
Για την ανυπαρξία κοινωνικής μέριμνας για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες
Για την ανύπαρκτη υγειονομική μέριμνα και την κατάργηση του ΑΜΚΑ
Ο κος Μηταράκης όχι μόνο δεν απάντησε στις σαφείς ερωτήσεις αλλά δεν τόλμησε να κάνει μια στοιχειώδη αυτοκριτική για την υποκρισία και τον λαϊκισμό της αντιπολιτευτικής εκδοχής της ΝΔ που έσπειρε το μίσος στην ελληνική κοινωνία. Αντ αυτού απέναντι στην εργαλειοποίηση του προσφυγικού από τον Ερντογάν αντιπαρέθεσε τη δική της εργαλειοποίηση μιλώντας για υβριδικό πόλεμο και αναρωτήθηκε : ποιος αλήθεια είναι ο εχθρός στον υβριδικό πόλεμο; Οι απροστάτευτοι άνθρωποι; Και όλα αυτά για να καλλιεργήσουν ένα κύμα εθνικιστικής έξαρσης και μίσους προκειμένου να διασωθούν οι ίδιοι πολιτικά Αυτή η άθλια πολιτική που εφαρμόζει η ΝΔ είναι εκτός ανθρωπιστικής παράδοσης της Ελλάδας και της Ευρώπης και τελικά οδηγεί σε κοινωνικές συγκρούσεις, διαλύει τις τοπικές κοινωνίες και εξαθλιώνει τους προσφυγικούς πληθυσμούς.
Παρέμβαση στην Βουλή στη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον κ. Νότη Μηταράκη