image Αdiós image Βόμβα στα θεμέλια του συστήματος δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, το σχέδιο της ΝΔ

Υποκριτική η στάση της ΝΔ στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη δημοσιογράφο Μ. Ζαχαρέα και τον κο Μ. Βαρβιτσιώτη (ΝΔ) για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις δημοσιονομικές προβλέψεις & τον Ποινικό Κώδικα:

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Η ΝΔ σήκωσε μια υποκριτική εκστρατεία εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών τη στιγμή που στην πραγματικότητα επί Καραμανλή διαπραγματεύονταν τρισχειρότερες συμφωνίες οι οποίες αναγνώριζαν διπλή ονομασία δλδ Μακεδονία-Σκόπια, δεν εμπεριείχαν τη ρήτρα της αναθεώρησης του Συντάγματος και αποδέχονταν ένα σε τελική ανάλυση πολύ πιο αρνητικό πλαίσιο από αυτό που καταλήχθηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τίθεται λοιπόν ζήτημα πολιτικής υποκρισίας και πολιτικών σκοπιμοτήτων απέναντι σε ένα θέμα που ταλαιπωρούσε την ελληνική διπλωματία για 25-30 χρόνια να κινητοποιηθούν στην ελληνική κοινωνία φοβικά αντανακλαστικά. Επιπλέον, στο Βουκουρέστι ουδέποτε η κυβέρνηση Καραμανλή έθεσε βέτο. Η ΝΔ συνηθίζει να διαστρευλώνει την πραγματικότητα. Ο λόγος της μη ένταξης της τότε πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ δε σχετίζονταν με το ονοματολογικό.

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αντιθέτως, η χώρα κέρδισε:

1) το ότι δεν έχουμε στην καρδιά των Βαλκανίων δλδ στα βόρεια σύνορά μας μια χώρα εντός της οποίας η Τουρκία να μπορεί να δημιουργεί σημεία στήριξης της δικής της εξωτερικής πολιτικής

2) το ότι απελευθερώθηκε πάρα πολύ μεγάλο διπλωματικό κεφάλαιο από μια διένεξη που αν συνεχίζονταν θα οδηγούσε τελικά στην αναγνώριση της γειτονικής μας χώρας με το συνταγματικό της όνομα όπως είχε αποδεχθεί ο κος Καραμανλής το 2008 και

3) το ότι η χώρα έχει κερδίσει αξιοπιστία και πολιτικό κεφάλαιο στον διεθνή χώρο και για αυτό η ΕΕ ομοφώνως καταδίκασε την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και έχει εκκινήσει ήδη η διαδικασία λήψης μέτρων εναντίον της τουρκικής πολιτικής.

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Εμείς μιλάμε για ανάπτυξη με επίκεντρο την εργασία και αυξημένους μισθους, για ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος και για δικαιότερη φορολογία στοχευμένη κυρίως στην ελάφρυνση όσων έχουν σηκώσει δυσανάλογα το βάρος της κρίσης.

Η άλλη όψη όμως της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι το ότι πρέπει να αναδεικνύεις και αντιφάσεις που μπορεί να εμπεριέχονται στον πολιτικό λόγο του αντιπάλου. Ειδικά όταν ο κος Μητσοτάκης επιλέγει να κάνει εκλογές στα «βουβά».

Αποδέχεστε στη ΝΔ τις δημοσιονομικές προβλέψεις του κου Στουρνάρα για το 2019; Δεν απαντάτε. Επομένως στρώνετε το χαλί για να πάρετε πίσω όλα όσα αστόχαστα και χωρίς πολιτικό σχέδιο υπόσχεστε 4 χρόνια τώρα.

ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Σχετικά με τις κατηγορίες εκ μέρους της ΝΔ για το γεγονός ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας δίνει το δικαίωμα στους τρομοκράτες της 17Ν να πάνε σπίτι τους έχω να πω ότι για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ψευδών ειδήσεων τις οποίες αναπαράγουν πολιτικά στελέχη χωρίς να γνωρίζουν τι προβλέπει το νομικό πλαίσιο στο οποίο αναφέρονται. Το προεδρικό διάταγμα το οποίο ρυθμίζει τις προϋποθέσεις για την υπό όρους απόλυση προβλέπει με την μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια ότι δεν εφαρμόζεται σε όσους έχουν καταδικασθεί σε ισόβια και δεν υπάγονται σε αυτές τις ρυθμίσεις όσοι έχουν καταδικασθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Επιπλέον, ο νέος κώδικας είναι προϊόν επεξεργασίας από έγκριτους νομικούς οι οποίοι ορίσθηκαν από τους βασικούς θεσμικούς πυλώνες της έννομης τάξης χώρας και ουδείς είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε μπορεί να κατηγορηθεί για προνομιακές σχέσεις με την Αριστερά.