Archives

Η ΝΔ ξέχασε την αύξηση του κατώτατου μισθού

Κύρια σημεία συνέντευξης στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, Καλημέρα Ελλάδα, ΑΝΤ1:

• Ο προϋπολογισμός του 2019 είναι στο σύνολο του ένα έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

• Η ΝΔ στα 250 εκατομμύρια της μείωσης του ΕΝΦΙΑ προσέθεσε άλλα 200 εκατομμύρια τα οποία χρησιμοποίησε για να ελαφρύνει περιουσίες άνω των 500 χιλιάδων ευρώ. Αυτή είναι η διαφορά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της ΝΔ.

• Ανακοινώθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβρη του 2018 ένα πακέτο μέτρων ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων που ψηφίστηκε τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη του 2018.

• Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε αυτά τα μέτρα η αντιπολίτευση μας έλεγε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για αυτά και ότι θέτουμε σε κίνδυνο το στόχο του 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος . Τώρα ξαφνικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

• Μέχρι στιγμής η ΝΔ δεν έχει εφαρμόσει καμία φοροελάφρυνση.

• Η μείωση κατά 4% του φόρου των επιχειρήσεων που έχει εξαγγελθεί για το 2020 και πάλι κατευθύνεται και ελαφρύνει, κατά κύριο λόγο, τα ψηλά και πολύ υψηλά κέρδη.

• Το 10 % των επιχειρήσεων παίρνει το 90% του δημοσιονομικού χώρου της μείωσης.

• Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και να δημιουργήσει προϋποθέσεις αξιοπιστίας κι εμπιστοσύνης στην αγορά.

• Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτός ο δημοσιονομικός χώρος για την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης ή για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Έτσι θα είχαμε μια στοχευμένη, μεγαλύτερη ελάφρυνση για τη μεσαία τάξη.

• Το 2015 παραλάβαμε μια διαλυμένη χώρα που τη διέλυσε η ΝΔ.

• Η ΝΔ ξέχασε την αύξηση του κατώτατου μισθού και μας είπε ότι η αύξηση των μισθών δεν ενισχύει την ανάπτυξη.

Η ΝΔ έχει ένα πρόγραμμα που αντιγράφει τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές του ΔΝΤ

• Η ΝΔ έχει ένα πρόγραμμα που αντιγράφει τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές του ΔΝΤ.

• Η συζήτηση για το τι έγινε το καλοκαίρι του 2015 είναι βαθύτατα πολιτική και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και το πολιτικό σύστημα της χώρας αλλά αφορά και το σύνολο της Ευρώπης και τον αυταρχικό τρόπο που διαχειρίστηκε την ελληνική κρίση.

• Στη Μόρια υπήρχε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που έπρεπε να διαχειριστούμε

• Με τις μετακινήσεις που γίνονταν στην ενδοχώρα η Μόρια είχε τον Ιούνιο του 2019 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ αυτή τη στιγμή έχει 11.000.

• Αυτό έγινε γιατί η ΝΔ διέκοψε το πρόγραμμα μεταφορών στην ενδοχώρα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η Μόρια και αυτή τη στιγμή κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων για να επιλύσει ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε στον εαυτό της

Ο ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστευτεί τον κόσμο του

Συνέντευξη ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 και τον δημοσιογράφο Σ. Σχινά:

Μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου δεν αμφισβητείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμπεδωθεί πια ως η μία εκ των δύο μεγάλων πολιτικών δυνάμεων στη χώρα. Μια πολιτική δύναμη που θέλει να εκπροσωπεί την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους που συγκροτούν τις παραγωγικές και ζωντανές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανοιχτός σε αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις. Να αφεθεί να σφραγιστεί, να κατευθυνθεί και να επηρεαστεί στρατηγικά και πολιτικά από τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις στοχεύσεις τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επομένως πρέπει να μετατραπεί σε ένα κόμμα ανοιχτό και οργανικά δεμένο με αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις. Ακριβώς αυτός είναι και ο πολιτικός στόχος που υπηρετεί η χθεσινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας: η διεύρυνση, η ανασυγκρότηση και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις που θέλει να εκπροσωπεί. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο και με όρους ομοφωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στη διαδικασία η οποία θα υπηρετήσει αυτόν τον κεντρικό πολιτικό στόχο που έχει ήδη τεθεί από τον Ιούλιο του 2019.

Νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε το πολιτικό αυτό σχέδιο να υλοποιηθεί με εξαιρετικά αποτελέσματα. Διότι στον κόσμο που εδώ και 7 χρόνια και σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η διάθεση να στηρίξει αυτό το πολιτικό εγχείρημα. Και αυτό γιατί η ελληνική κοινωνία είδε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό της κοινωνικής πλειοψηφίας. Και ακριβώς αυτή η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τους συμβιβασμούς είναι εκείνη που επί της ουσίας έχει δημιουργήσει δεσμούς εμπιστοσύνης. Επομένως το ζήτημα δεν είναι τώρα ο κόσμος να εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστευτεί τον κόσμο.

H ΝΔ θέλει να κυβερνήσει με εντυπώσεις, με επικοινωνία & με βάση μια αντιδραστική ιδεολογία

Ο κος Μητσοτάκης, που δε θα πήγαινε διακοπές αλλά τελικά πήγε διακοπές, ήρθε σήμερα στη Βουλή αντιμέτωπος με τα πραγματικά προβλήματα και με την ολιγωρία του επιτελικού του κράτους καθώς το επιτελικό κράτος κατά την διάρκεια των διακοπών του «επιτελάρχη» δεν τα πήγε και τόσο καλά και βούλιαξε στη Σαμοθράκη. Και προσπαθεί τώρα να τα μπαλώσει με την γνωστή πολιτική πρακτική περί «καμμένης γης» που οι προηγούμενοι άφησαν. Μας είπε δηλαδή ότι για όλα τα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ήρθε λοιπόν σήμερα ο κος Μητσοτάκης να ανακοινώσει στη Βουλή μια προδιαγεγραμμένη οικονομική και πολιτική εξέλιξη που ήταν η άρση των capital controls επαναλαμβάνοντας στην πραγματικότητα το αντιπολιτευτικό αφήγημα περί της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλω όμως να θυμίσω τόσο στον κο Μητσοτάκη όσο και στον κο Σταϊκούρα ότι η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που είχε οδηγήσει στην μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3.5% έως το 2022 από το 4.5% έως το 2031 που εσέις είχατε υπογράψει. Και ήταν ακριβώς αυτή η αλλαγή που επέτρεψε και την ρύθμιση του ελληνικού χρέους και την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης και τη δυνατότητα να μπορέσουμε να εξέλθουμε από την μνημονιακή διαδικασία. Και έρχεστε σήμερα εσείς και επιχαίρετε ότι δήθεν καταφέρατε να κάνετε σε ένα μήνα όσα δεν μπορούσαν να γίνουν στα 4.5 χρόνια!

Όμως οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αλλά και η πορεία των ελληνικών ομολόγων που είναι καθοδική εδώ και περισσότερο απο 2 χρόνια είναι μια προδιαγεγραμμένη πορεία. Σας θυμίζω ότι φτάσαμε σε ιστορικά χαμηλά του ελληνικού ομολόγου πριν τις εκλογές.

Εν πάσει περιπτώσει εγώ θέλω να μας εξηγήσετε. Πού ακριβώς πήγαν οι υποσχέσεις σας για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων; Κατά την επίσκεψη του ΠΘ στο Παρίσι καμία τέτοια κουβέντα δεν έγινε. Ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας. Πού θα βρεθούν τα χρήματα για τις μειώσεις των φόρων στις επιχειρήσεις που θα κοστίσουν περίπου 1,5 δις ευρώ; Τι θα γίνει ακριβώς με το αφορολόγητο; Έχουν βάση τα δημοσιεύματα που μιλούν για νέο όριο τα 6.500 ευρώ; Θα το διευκρινήσετε; Δεν θα ενημερώσετε το Σώμα για το ποια μέτρα σκέφτεστε να πάρετε για να καλυφθει το κενό που θα δημιουργηθεί το 2020 μετά τα μέτρα που έχετε ανακοινώσει; Και από πού θα βρείτε τα χρήματα για να προχωρήσετε στις μειώσεις φόρων στις επιχειρήσεις;

Διότι κοιτάξτε να δείτε. Εδώ το θέμα είναι πάρα πολύ σαφές.

Για να καλύψετε τις θεσμικές σας ακρότητες και την αναποτελεσματικότητά σας προσπαθείτε να κυβερνήσετε με την επικοινωνία και τις εντυπώσεις. Όμως η επικοινωνία, εκτός από τα κανό και τα ούζα του κ. Μητσοτάκη, πολλές φορές παράγει και ιδεολογία. Όπως στη σημερινή πολυδιαφημισμένη «επιχείρηση σκούπα» στα Εξάρχεια. Όπου μετά τις μεγαλοστομίες σας περί κατάργησης του «άβατου» καταλήξατε να προσάγετε μωρομάνες στη ΓΑΔΑ.

Και προδοθήκατε από τον κ. Μπαλάσκα ο οποίος με μια ανατριχιαστική του δήλωση χαρακτήρισε τον κάθε πρόσφυγα και μετανάστη σκουπίδι ή σκόνη που πρέπει να σκουπιστεί. Γιατί αυτό σημαίνει επιχείρηση σκούπα. Και αυτό είναι που κάνατε σήμερα στα Εξάρχεια.

Λοιπόν καμία σχέση δεν έχει αυτή η πρακτική με τη βούληση που θα έπρεπε να επιδεικνύει η πολιτεία για την καταπολέμηση της παραβατικότητας και του εγκλήματος. Εμείς με στοχευμένες επιχειρήσεις επιδιώκαμε να λύσουμε το πραγματικό πρόβλημα της παραβατικότητας και της εμπορίας ναρκωτικών στα Εξάρχεια και όχι να κάνουμε επιχειρήσεις εντυπωσιασμού για να τροφοδοτήσουμε διάφορα αιμοβόρικα αντιδραστικά αντανακλαστικά.

Και νομίζω πως αυτό εντάσσεται σε ένα συνολικό αφήγημα της ΝΔ που θέλει να «ορμπανοποιήσει» την ελληνική πολιτική ζωή. Η ΝΔ θέλει να κυβερνήσει με εντυπώσεις, με επικοινωνία και με βάση μια αντιδραστική ιδεολογία. Την οποία θέλει επί της ουσίας να κάνει κτήμα ολόκληρης της κοινωνίας.

Εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε αυτό.

*Την ίδια μέρα, προηγήθηκαν δύο παρεμβάσεις με την ιδιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει ασφυκτικά το κράτος και όλες τις πτυχές της ζωής

Κύρια σημεία ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής:

«Η εμπειρία του τελευταίου μήνα μας δείχνει ότι έχουμε εισέλθει σε μια πάρα πολύ σκοτεινή περίοδο θεσμικής παρακμής», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια, όπου συζητείται το διυπουργικό νομοσχέδιο, και επισήμανε ότι σύμπτωμα αυτής της κατάστασης είναι ότι η κυβέρνηση επικαλείται την εκλογική της νίκη για να υποχωρήσουν νόμοι, δικαιώματα, η συνταγματική τάξη, το ενωσιακό δίκαιο.

«Έχουμε πλούσια παραδείγματα σε έναν, μόλις, μήνα διακυβέρνησης. Μέσα σε ένα μήνα καθόλου λευκό δεν έχει μείνει το μητρώο σας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αναφέρθηκε στο «διορισμό υπουργού που ήταν σύμβουλος της LAMDA DEVELOPMENT για να διαχειριστεί την υπόθεση του Ελληνικού». Επικαλέστηκε επίσης το «διορισμό επικεφαλής της ΕΥΠ, χωρίς, κατά τα φαινόμενα, να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις» καλώντας την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει αν τελικά το πτυχίο του επικεφαλής της ΕΥΠ, «ο οποίος οφείλει να κατοχυρώσει την ασφάλεια της χώρας, ως προς εξωτερικούς κινδύνους», είναι αναγνωρισμένο ή όχι και αν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για να διοριστεί ο κ. Κοντολέων, «εκτός και αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να αλλάξει αναδρομικά και αυτόν το νόμο». Ζήτημα, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, γεννάται και με την «αντισυνταγματική μεθόδευση» κατά του κ. Πολάκη αλλά και με το «διορισμό του κ. Δημητριάδη, πρώην συνεργάτη του κ. Φλώρου, ανιψιού του κ. Μητσοτάκη, στη θέση του Γενικού Γραμματέα Πρωθυπουργού».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη πως και το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, και το σημερινό νομοσχέδιο, εντάσσονται στην κυβερνητική μεθόδευση για τον «ολοκληρωτικό έλεγχο του κράτους, των δομών, των μηχανισμών του, την υπερσυγκέντρωση εξουσιών» και παράδειγμα είναι και η Ενιαία Αρχή Διαφάνειας η οποία συστήνεται, επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον καταργεί, για να αντικατασταθεί από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας της οποίας ο επικεφαλής θα οριστεί από την κυβέρνηση, κατά το δοκούν.

Η Αυτοδιοίκηση

Αναφερόμενος στη δέσμη των διατάξεων για την αυτοδιοίκηση, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακυρώνει μια μεταρρύθμιση που προχώρησε στη βάση της λογικής των συγκλίσεων και των συναινέσεων, στη βάση ενός συστήματος εγγυήσεων για τον έλεγχο του δημάρχου και του περιφερειάρχη, για να εισάγει ένα πλέγμα διατάξεων που στοχεύει στο ανεξέλεγκτο ρόλο του δημάρχου και του περιφερειάρχη. Όλα αυτά τα προχωρά η κυβέρνηση με το πρόσχημα της κυβερνησιμότητας, είπε ο κ. Τζανακόπουλος εκτιμώντας ότι πίσω από τα κυβερνητικά επιχειρήματα κρύβεται το σχέδιο για τον ασφυκτικό έλεγχο όλων των πτυχών της ζωής.

Το πανεπιστημιακό άσυλο

Αντίστοιχες μεθοδεύσεις διαπίστωσε και με τις διατάξεις που αφορούν στο πανεπιστημιακό άσυλο, και που, όπως κατήγγειλε στόχο έχουν τον έλεγχο της ακαδημαϊκής ζωής. «Έχετε σαφή, συμβολικό και ιδεολογικό στόχο. Τον έλεγχο της ακαδημαϊκής ζωής, της ζωής μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο», είπε ο Δημήτρης Τζανακοπούλος σημειώνοντας ότι, κατά τη διάρκεια των προηγουμένων ετών, η ΝΔ αποδύθηκε σε μια ακροδεξιά επικοινωνιακή εκστρατεία απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο και απέναντι στους θεσμούς που επιτυγχάνουν τους όρους συγκρότησης του πανεπιστημιακού και του φοιτητικού κινήματος.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε βαρύτατο ατόπημα για την αναδρομική πρόβλεψη ασυμβιβάστου στην Αρχή Ανταγωνισμού. Είναι απολύτως αντισυνταγματική διάταξη, είπε και προειδοποίησε ότι «η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη να εκκινήσει μια μακρότατη δικαστική ιστορία όπου η Επιτροπή και δικαστήριο της ΕΕ, ενδέχεται να καταδικάσει τη χώρα, πράγμα που έχει συμβεί στο παρελθόν για αντίστοιχο ζήτημα στην περίπτωση της Επιτροπής κατά της Ουγγαρίας. Αν σκοπεύετε να μετατρέψετε την Ελλάδα σε Ουγγαρία του Όρμπαν να γνωρίζετε κύριε Θεοδωρικάκο, ότι δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε εισέλθει σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο θεσμικής παρακμής

Παρακολουθώντας τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αυτό το τελευταίο 20ήμερο έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι έχουμε εισέλθει σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο θεσμικής παρακμής. Και το γεγονός ότι αυτή δεν επισημαίνεται από μια συντριπτική μερίδα των ΜΜΕ είναι ακριβώς σύμπτωμα αυτής της θεσμικής παρακμής.

Τι συμβαίνει με την αναστολή ισχύος του άρθρου 13α του ΠΚ; Να απαντήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 13α ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Έκανα μια ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης και ελπίζω σήμερα να έχω την απάντηση:

Στο νομοσχέδιο για τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις λοιπές διατάξεις υπάρχει μια διάταξη σύμφωνα με την οποία η ισχύς του άρθρου 13α του Ποινικού Κώδικα -στο οποίο εμπεριέχεται ο ορισμός του υπαλλήλου- αναστέλλεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Αν δείτε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών παραπέμπει ευθέως σε αυτό καθώς λέει ότι ο υπουργός είναι υπάλληλος κατά την έννοια του 13α. Εάν αυτό ανασταλεί τότε ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει η ερμηνεία ότι οι πράξεις των υπουργών δεν είναι αξιόποινες καθώς ο δικαστής δεν μπορεί να ορίσει την έννοια του υπαλλήλου.

Ή πρόκειται για μια απίστευτη νομική κακοτεχνία -αυτή είναι η καλοπροαίρετη στάση απέναντι σε αυτήν τη στάση. Ή πρόκειται για ένα σκόπιμο νομικό δημιούργημα ώστε να εξαλείψει το αξιόποινο των πράξεων των υπουργών καθώς αν ένας ευνοϊκότερος νόμος ισχύσει έστω και για μια μέρα στο Ποινικό Δίκαιο αυτό σημαίνει ότι όλα τα αδικήματα που έχουν τελεστεί ή βρίσκονται σε δικαστική διαδικασία κατά τη διάρκεια της ισχύος του ευνοϊκότερου ποινικού νόμου θα πρέπει να δικαστούν με τον ευνοϊκότερο ποινικό νόμο. Αυτό είναι μια βασική αρχή του Ποινικού Δικαίου.

Άρα εδώ ενδεχομένως να έχουμε μια τεράστια επιχείρηση εκκαθάρισης καθώς ενδεχομένως οδηγούμαστε σε μη αξιόποινο των πράξεων υπουργών πράγμα το οποίο είναι εξοργιστικό είτε υποθέσουμε ότι πρόκειται για νομική κακοτεχνία είτε ακόμη χειρότερα αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για σκόπιμη στρέβλωση του νομικού οικοδομήματος. Θεωρώ πάντως πως είναι ήδη εξοργιστικό το γεγονός ότι υπάρχει τέτοια προχειρότητα στον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζονται τα ν/σ. Εάν δεν είναι προχειρότητα τότε εκεί θα έχουν ξεπεραστεί πλήρως τα όρια.

Περιμένουμε σήμερα την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης που είναι πάρα πολύ κρίσιμη και θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΔΙΑΚΥΝΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αν την προηγούμενη περίοδο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε διανοηθεί καν να κάνει το 1/100 από όσα έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να ελέγξει ασφυκτικά τις κρατικές δομές, τη δημόσια διοίκηση, να οδηγήσει σε εκκαθάριση ανοικτών υποθέσεων με συγκεκριμένες μεθοδεύσεις τότε θα είχε γίνει οριακά επανάσταση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων στη χώρα. Σήμερα φαίνεται ότι δεν τρέχει τίποτα όλα βαίνουν καλώς και έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα. Και νομίζω αυτό αναδεικνύει κιόλας μια από τις μεγάλες πληγές της ποιότητας της Δημοκρατίας στη χώρα.

Βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα διανοούνταν ποτέ να κάνει όλα όσα κάνει σήμερα η ΝΔ απλώς το λέω για να αναδείξω την υποκρισία, την αντίφαση και τον κυνισμό της σημερινής κυβέρνησης. Από πού να ξεκινήσει κανείς;

• Από τον ορισμό στην κυβέρνηση και την επιλογή υπουργών που πριν από λίγο καιρό αποτελούσαν στελέχη μεγάλων ιδιωτικών εταιριών που έχουν σχέση με το Δημόσιο; Και μιλώ για τον υφυπουργό οικονομίας που ήταν στέλεχος και σύμβουλος της Lamda development;

• Από τα δυο νομοσχέδια αυτό για το επιτελικό κράτος και αυτό για την τοπική αυτοδιοίκηση που και τα δύο γράφονται στην ίδια μεθόδευση της κυβέρνησης για τον ολοκληρωτικό έλεγχο του κράτους;

• Από την τροπολογία για το Ελληνικό;

• Από το γεγονός ότι παραβιάζονται κατ΄εξακολούθηση ρυθμίσεις και διατάξεις του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος όπως πχ στην υπόθεση Πολάκη;

Μέσα σε ένα μήνα το μητρώο της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά λευκό είναι.